Kimbino
Kimbino

Velika noč 2024 - Katalogi, letaki, akcije

Trenutno ni na voljo nobenega kataloga.

Najbolj obiskane trgovine

Kdaj je Velika noč

Ali ste vedeli, zakaj, ter kako se datum največjega krščanskega praznika vsako leto spreminja? Ali pa, kako je Velikonočna nedelja pravzaprav izračunana?

Naj vam na kratko pojasnimo: Veliko noč vsako leto praznujemo prvo nedeljo po polni luni, ki je sledila pomladanskemu solsticiju (to je, ko sta noč in dan enako dolga). To se vsako leto zgodi okrog 20. marca. Zato Veliko noč vsako leto praznujemo med 21. marcem in 25. aprilom.

Letos bomo Veliko noč praznovali 31. aprila. Prodajalci se na ta praznik začnejo pripravljati že lep čas vnaprej, police v trgovinah se namreč šibijo pod velikonočnimi dobrotami in posladki. Vabljeni, da si ogledate njihove najnovejše ponudbe, ter pričnete s pripravami na ta čudoviti praznik čimprej!

Več katalogov

Zanimivosti o Veliki noči širom sveta

 • Zanimivosti o Veliki noči širom sveta
  Ljudje v Združenem Kraljestvu med Velikonočnimi prazniki zapravijo 10 % celotne vsote denarja, ki jo letno porabijo za čokoladne izdelke. Največ sladkarij je vsako leto prodanih prav takrat.
 • Zanimivosti o Veliki noči širom sveta
  Prebivalci Združenih Držav Amerike pošljejo všako leto svojim sorodnikom ter prijateljem okrog 43 milijonov velikonočnih voščilnic - nekatere so izdelane ročno, druge pa kupljene v trgovinah.
 • Zanimivosti o Veliki noči širom sveta
  Na Bermudskih otokih domačini vsako leto na veliki petek spuščajo ročno izdelane zmaje.
 • Zanimivosti o Veliki noči širom sveta
  Na Finskem se otroci oblečejo v čarovnice in se tako sprehajajo po ulicah, ter mimoidoče prosijo za velikonočna jajca.
 • Zanimivosti o Veliki noči širom sveta
  V Izraelu, ki velja za kraj, kjer je bil Jezus križan, ljudje v času Velike noči tradicionalno prehodijo njegovo pot pred križanjem.