KimbinoKimbino

Velika noč 2021 - Katalogi, letaki, akcije

Vsi katalogi
Trenutno ni na voljo nobenega kataloga.
Kimbino-white
tree
Preglej kataloge na SPLETU!
Vpiši se

Najbolj obiskane trgovine

Kdaj je Velika noč

Ali ste vedeli, zakaj, ter kako se datum največjega krščanskega praznika vsako leto spreminja? Ali pa, kako je Velikonočna nedelja pravzaprav izračunana? Naj vam na kratko pojasnimo: Veliko noč vsako leto praznujemo prvo nedeljo po polni luni, ki je sledila pomladanskemu solsticiju (to je, ko sta noč in dan enako dolga). To se vsako leto zgodi okrog 20. marca. Zato Veliko noč vsako leto praznujemo med 21. marcem in 25. aprilom.

Velikonočna tradicija pri nas

Kakor vsi ostali veliki prazniki, tudi Velika noč pri nas ne mine brez odličnih domačih jedi in obdarovanja med sorodniki in prijatelji. Kot velevajo običaji, se krščanski katoliki na petek pred Veliko nočjo postimo, v soboto po stari navadi obiščemo cerkve, kamor nesemo tako-imenovani žegen, da ga mašniki blagoslovijo, šele v nedeljo, na sam praznik, pa smemo velikonočne dobrote tudi zaužiti. Tradicionalen slovenski velikonočni zajtrk je sestavljen iz pirhov, hrena, potice, kruha ter posebne velikonočne šunke. Vse te jedi navadno pričnemo pripravljati že na Veliki petek, saj morajo biti velikonočni pirhi čudovito pobarvani, šunka skuhana, potica ter kruh pa spečena. Vsako gospodinjstvo je ta čas v letu, tako izredno zaposleno! Ker je Velika noč velik družinski praznik, je ta čas navada, da se sorodniki ter bližnji prijatelji med sabo obiskujejo ter obdarujejo.

Velika noč 2021

Letos bomo Veliko noč praznovali 4. aprila. Prodajalci se na ta praznik začnejo pripravljati že lep čas vnaprej, police v trgovinah se namreč šibijo pod velikonočnimi dobrotami in posladki. Vabljeni, da si ogledate njihove najnovejše ponudbe, ter pričnete s pripravami na ta čudoviti praznik čimprej!

Zanimivosti o Veliki noči širom sveta

 • Zanimivosti o Veliki noči širom sveta
  Ljudje v Združenem Kraljestvu med Velikonočnimi prazniki zapravijo 10 % celotne vsote denarja, ki jo letno porabijo za čokoladne izdelke. Največ sladkarij je vsako leto prodanih prav takrat.
 • Zanimivosti o Veliki noči širom sveta
  Prebivalci Združenih Držav Amerike pošljejo všako leto svojim sorodnikom ter prijateljem okrog 43 milijonov velikonočnih voščilnic - nekatere so izdelane ročno, druge pa kupljene v trgovinah.
 • Zanimivosti o Veliki noči širom sveta
  Na Bermudskih otokih domačini vsako leto na veliki petek spuščajo ročno izdelane zmaje.
 • Zanimivosti o Veliki noči širom sveta
  Na Finskem se otroci oblečejo v čarovnice in se tako sprehajajo po ulicah, ter mimoidoče prosijo za velikonočna jajca.
 • Zanimivosti o Veliki noči širom sveta
  V Izraelu, ki velja za kraj, kjer je bil Jezus križan, ljudje v času Velike noči tradicionalno prehodijo njegovo pot pred križanjem.
Kimbino
Zapri
Drugi najpogosteje iščejo
mleko
maslo
sir
jajca
olje
kruh
kava
šunka
pivo